Hemsida      Priser      Kontakt     Facebook

Allt går om man är målmedveten!


Publicerat 2010-12-29 Klockan 03:27:09  Ärligt & härligt

Satt och funderade på ett inlägg jag skrev i min gamla blogg för drygt ett år sen. Letade upp det. Det löd så här:

"Nu vet jag vad jag vill. Men vad/hur gör man om utbildningen man vill gå kräver en kurs man inte gått och heller inte går att gå på komvux? Det kan ju inte vara kört bara för det? Eller?

Men nu vet jag vad jag vill göra med mitt liv iaf. Nu ska jag kämpa."

Och kämpat, det har jag gjort! Jag minns så väl när jag skrev det där, det känns som det var igår. Jag vågade inte skriva vad det var jag ville bli för jag var rädd för vad andra skulle tycka. Jag vågade knappt säga till vänner och familj, den enda jag berättade för i början var Cissi. Jag trodde att jag skulle behöva utbilda mig, söka till en utbildning som bara 10% av de sökande kommer in på. När jag började kolla runt lite insåg jag ju ganska snart att alla mina förebilder (porträttfotografer) var självlärda. Då kändes allt plötsligt så mycket lättare. Jag började söka folk att fota gratis och helt plötsligt hade jag flera fotograferingar i veckan! Jag har haft ett helt fantastiskt år! Träffat så mycket underbara människor, barn och djur. Utvecklats både som person och inom fotograferingen. Jag ångrar inte det här året en sekund!

Nu sitter jag här, med mitt egna företag och en helt fantastisk portfolio! För ja, jag ÄR duktig, och det tänker jag inte skämmas för att säga. Jag är riktigt stolt över att jag har kommit så långt på bara ett års tid. Det är första gången i mitt liv som jag följer mina drömmar och verkligen lyckas! DET är jag STOLT över!

Ska bli intressant och spännande att se vart jag är om ytterligare ett år :-) Jag har höga förhoppningar om 2011 vad det gäller företaget! ♥

Resultatet av IKEA-besöket


Publicerat 2010-12-28 Klockan 14:59:25  Hemma hos oss

Igår var jag och min käre sambo på IKEA. Vi skulle köpa denna skänk bland annat. Vi har länge haft en väldigt tom hall. Första intrycket hos oss kan inte ha varit så bra. En tom vit vägg. Men nu så, nu står där en stor svart skänk istället. Bakom den ska vi smälla upp en tapet. Resultatet blev väl inte så pjåkigt, eller vad säger ni? :)© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

Familjefotografering | Min fina vän & hennes familj


Publicerat 2010-12-27 Klockan 00:15:16  Foto - barn & familj

Hannah och jag har kännt varandra i säkert 7 år eller nåt sånt, men inte börjat umgås förrän nu under hösten som var. Vi har alltid hörts och setts lite sporadiskt. En promenad och sen hördes vi kanske inte på ett halvår, en lunch och så hördes vi inte på ett år osv. Under de 7 åren var Hannah hemma hos mig en gång och jag hade aldrig varit hemma hos henne, så man kan nog säga att vi var mer bekanta. Men nu har hon kommit att bli en av mina närmaste vänner och det är jag så himla glad för. Varmare person får man nog leta efter! Tack för att du finns i mitt liv älskade vän ♥

Hannah ville att jag skulle ta lite fina bilder på henne, hennes man Robert och deras supersöta son Elliot som de sedan kunde ge bort till släkten i julklapp. Ett lite mer uppställt kort ville de ha att ge bort och sen även lite mer naturliga bilder till de själva. Nedan är resultatet! Första bilden tittar Elliot på min fina Bioz som min käre sambo håller upp bredvid kameran :)© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

GOD JUL!


Publicerat 2010-12-24 Klockan 14:10:40  Vardagsbetraktelser

Kikar bara in för att önska mina kära vänner, kunder och bloggläsare en riktigt GOD JUL!

Hoppas ni får en fin julhelg och att ni inte föräter er på all julmat :)

© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

Hundporträtt 2010


Publicerat 2010-12-23 Klockan 02:05:31  Foto - hund&katt

Jag älskar verkligen att fotografera hundar! Kanske för att jag är en sån djurvän ;) De är så härliga och blir alltid så fina på bild!

Här är mina bästa hundporträtt från i år! Första bilden har jag inte visat innan, men det kommer fler från den fotograferingen vid ett senare tillfälle!

© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

Husdjursfotografering | Min älskade Bianca ♥


Publicerat 2010-12-17 Klockan 17:15:30  Foto - hund&katt

Har lånat hem min brors externa blixt Nikon Speedlight SB-600. I´m in love, nu vet jag vad som blir mitt nästa inköp till kameraväskan! För det första ska det bli skönt att slippa oroa mig inför mina hemma-hos-fotograferingar om de har det mörkt inne (brorsans blixt följer med på jobb på söndag) och sen är det helt underbart att kunna ta fina bilder på katterna! De ligger ju oftast inte nära ett fönster, och gör de det så ligger de med ryggen mot ;) Men nu när jag har brorsans blixt kan jag ju fota de när och var som helst! Lycka! ♥

Här kommer en bild på min älskade Bianca (tagen när det var mörkt ute och med lägsta ISO - ännu mer lycka!). Älskar att jag har komponerat bilden annorlunda och att våran fina väggmålning (som min bror målat) agerar bakgrund.

Bianca ligger just nu och spinner i mitt öra - älskade katter! ♥

© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com   


If I could eat the whole world, I would.


Publicerat 2010-12-16 Klockan 00:33:57  Vardagsbetraktelser


© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

Då och nu | Parporträtt


Publicerat 2010-12-10 Klockan 11:08:00  

Parfotograferingar är bland det roligaste jag vet! Men det är svårt att fånga mer än en person på bild på ett snyggt sätt. Jag älskar den nya bilden av dessa två, den är nog min absoluta favoritbild!

Den första bilden tog jag i maj i år (ca 4 månader innan den nya bilden) och jag hade inte alls fattat det där med att man behövde vara i skuggan när det var väldigt stark sol. Detta resulterade i bilder med fula skuggor, solfläckar och modeller som kisade.

Den nya bilden däremot hittar jag helt ärligt inget fel på (nu - fråga mig igen om ett år), jag älskar hur Anne är i fokus i bilden, älskar bakgrunden, redigeringen, djupet, ja allt. Jag är väldigt svag för bilder där den ena personen är suddig och den andra skarp, det ger verkligen djup i bilden!

© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

Vardagsbetraktelser | 101209


Publicerat 2010-12-09 Klockan 22:00:58  Vardagsbetraktelser© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com


Här var det glest mellan inläggen...


Publicerat 2010-12-08 Klockan 10:37:14  Hemsidan & bloggen

Ja, inte är det tätt mellan de iaf ;) Jag har haft migrän och varit extremt trött flera kvällar i rad nu. Har lyckats få rätsida på dygnet vilket har resulterat i att jag är kvällstrött helt plötsligt och får ingenting gjort. Man kan ju tycka att det borde vara tvärtom?!

Snart har jag en hel drös med bilder att visa, så det är väl bara för er att hålla ut så länge! ;) Jag återkommer med nya krafter väldigt snart helt enkelt!

Kram på er ♥