Hemsida      Priser      Kontakt     Facebook

Då och nu | Babyporträtt


Publicerat 2010-11-30 Klockan 02:30:57  

(Sorry, tidsinställde detta inlägg till den 6 december för att inte bara lägga upp sånna här inlägg, men av nån anledning kom det visst upp i natt iaf!? Haha, pinsamt.. redan kommentarer till det så därför vill jag inte ta bort det. Men nu vet ni varför det är två sånna här inlägg efter varandra...)

Den här gången tänkte jag att jag skulle jämföra två bebisbilder - en gammal och en ny. Det är bara drygt ett halvår mellan dessa bilder, så visst kan man lära sig på kort tid :) Bebisar är så himla roligt att fotografera, men samtidigt väldigt svårt så det är en stor utmaning!

Första bilden tog jag i helt fel ljus, jag hade fönstret bakom bebisen. Därför är bilden ganska mörk och ögonen är helt svarta trots att han faktiskt har ganska ljusa ögon. Skärpan är inte heller riktigt där den ska.

På andra bilden har jag låtit bebisen ligga så fönsterljuset träffar ögonen, vilket ger riktigt livfulla och vackra ögon. Det gör också så att hela bilden får ett helt annat ljus. Den oskarpa armen i förgrunden ger ett fint djup i bilden och enligt mig gör den, samt ögonen, hela bilden.

© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

Då och nu | Hundporträtt


Publicerat 2010-11-29 Klockan 22:56:50  

Tänkte att jag skulle jämföra två hundporträtt jag har tagit. Det är inte riktigt ett år mellan dessa, men kanske nio månader eller så.

Den första tycker jag är väldigt intetsägande, en bild vem som helst skulle kunnat tagit när de var ute och busade med sin hund. Inte mycket tanke bakom, förutom att jag valt att inte placera hunden i mitten. Något hade jag alltså lärt mig redan då ;) Sen så är ju färgerna väldigt tråkiga, det går ju faktiskt att få en vinterbild livligare än så. Dessutom är bakgrunden alldeles för skarp.

Den andra bilden då. Helt annan känsla, skärpan är mycket bättre och ligger fint på ögonen, färgerna är helt underbara (ja, man kan få även en höstbild tråkig i färgerna;)), vinkeln älskar jag, bokehn i bakgrunden osv. Sen kan jag ju inte sticka under stolen med att jag hade en väldigt lätt modell att jobba med :)

© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

Ny kategori | Foto - då och nu


Publicerat 2010-11-29 Klockan 16:23:24  

Jag la ju upp bilder för att visa min utveckling häromdagen. Jag har fått en och annan kommentar som ändå hintar om att det var ett bra och inspirerande inlägg så jag har valt att göra en ny kategori: Foto - då och nu. Där kommer jag då och då lägga upp en ny bild tillsammans med en annan likvärdig bild som jag tagit t.ex. ett år tidigare för att jämföra min utveckling. Dessa inlägg är inte på något sätt menat som skryt eller liknande, utan för att inspirera andra och visa att man faktiskt kan komma framåt - vilket jag själv trodde var helt omöjligt i början. De är också till lite för min egen skull. En chans för mig att titta bakåt och verkligen själv se att det går framåt och bli peppad att utvecklas ännu mer. För samtidigt som andra säger att man har utvecklats så tycker man själv att man står stilla - tills man gräver i arkivet och kollar igenom gamla bilder och inser det själv.

Jag hoppas det ska uppskattas iaf! Det kommer antagligen upp ett inlägg redan ikväll :)

Då och nu | Porträtt


Publicerat 2010-11-27 Klockan 00:52:35  

Jag får ibland höra att jag har utvecklats väldigt mycket, något som jag tycker är väldigt svårt att se själv. Därför tänkte jag att jag skulle jämföra lite. Letade upp de allra första porträttbilderna jag tog (på min sambo såklart, han var ju närmast till hands ;)) när jag kände att jag ville börja lite smått med porträttfotografering. Sen tog jag och jämförde en av de med de senaste bilderna jag tog på honom. Se själva nedan. Nu ser jag till och med själv att jag har utvecklats!

Gillar själv sånna här inlägg, när fotografer jämför sina tidigare bilder med lite nyare, så jag chansar och slänger upp detta! :) Så ni som säger att ni inte kan fotografera: ALLA KAN LÄRA SIG! Så ut och öva, öva, öva med er! :)

© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

Min andra stora passion - djurrätt


Publicerat 2010-11-25 Klockan 04:11:25  Ärligt & härligt

Jag tänkte att jag skulle skriva om något helt annat idag, hela mitt liv består ju såklart inte av fotografering även om man skulle kunna tro det. Något som betyder ännu mer för mig är djuren. Mina egna djur såklart, men även djurens rätt i samhället. Jag blir ofta ledsen och illa berörd när jag läser om djur som far illa eller när människor skriver att djur inte har något värde t.ex. Eftersom jag själv inte är av samma åsikt har jag så svårt att förstå mig på de människorna. Vad är det som gör en människa mer värd än ett djur? Det finns inget argument i världen som kan få mig att ändra åsikt, för vi bor alla på samma planet och vi är alla levande varelser.

Idag läste jag t.ex. i Aftonbladet att Leonardo DiCaprio hade skänk 7 miljoner till Världsnaturfonden för att rädda de utrotningshotade tigrarna.. Jättebra tycker jag! Men direkt kommer det kommentarer till artikeln som "Jag undrar om han skänkte något till de drabbade människorna på Haiti" osv. Annars brukar det vara "Hur kan man bry sig så mycket om djur, när barnen i Afrika svälter?" Vad är det som säger att den som bryr sig om djur inte bryr sig om barnen i Afrika eller människorna på Haiti? Varför är att bry sig om djur lika med att strunta i människor för folk? Varför är man en hemsk människa som bryr sig om djurs värde? Hur skulle världen se ut om alla bara brydde sig om människan? Människan som dessutom, i de allra flesta fall, från första början är anledningen till att djuren behöver vår hjälp. Skulle alla tänka som de som kommentarar som ovan skulle det ju inte finnas några djur på vår planet snart. Är det det folk vill uppnå? En planet med bara människor? Lycka till, då dör mänskligheten också ut kan jag ju berätta för er.

Jag skänker, varje månad, pengar till WSPA - en djurrättsorganisation som inriktar sig mer på särskilda individer, än en hel art. De har t.ex. räddat många björnar som suttit i små burar och tömts på galla genom stora sår, genom att de nu får bo i ett stort björnreservat och må bra resten av deras liv. Skänk pengar ni med om ni bryr er om djuren! Man kan faktiskt bry sig om de samtidigt som man bryr sig om vår egen art!

Jag har tänkt att jag ska göra något för djuren med hjälp av fotograferingen, jag ska bara komma på vad först. Förslag mottages tacksamt!! :)

Kryddar inlägget med en av mina egna pälsbollar som betyder allt för mig. Utan de, ingen Jennica ♥

© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

Husdjursfotografering | Smilla i gammeldags stil


Publicerat 2010-11-10 Klockan 11:00:00  Foto - hund&katt

Jag är väldigt svag för svartvita bilder och bilder med lite gammeldags känsla. Just dessa bilder på Smilla gillar jag dock som bäst i färg. Ja, de flesta höstbilderna tycker jag passar bäst i färg. Men däremot gör jag alltid några bilder i antingen svartvitt eller gammeldags så därför tänkte jag visa även de. Man kan ju ändå inte visa för många bilder på Smilla, eller har ni tröttnat? Jag gissar på nej :)


© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

Husdjursfotografering | Finaste Smilla


Publicerat 2010-11-06 Klockan 12:00:00  Foto - hund&katt

Redan när Smillas matte mailade mig förstod jag att detta skulle bli en riktigt mysig och rolig fotografering. Hur kan det inte bli det med en 5-månaders valp liksom? Samtidigt trodde jag ju såklart att det skulle bli en riktig utmaning, för inte är väl en liten valp stilla? ;) Men... jag har aldrig, och då menar jag verkligen aldrig, träffat en så lydig hund och jag har definitivt aldrig haft en så enkel fotografering. Jag behövde liksom knappt röra på mig, det var bara att klicka av där jag var. Jag brukar alltid ta runt tio bilder i serie för att vara säker på att få en bra bild och då särskilt när jag fotar hundar och barn. Dessa tio bilder brukar normalt vara olika, men med Smilla var alla precis likadana. Hon rörde inte ens på huvudet, hon bara låg där hon blev tillsagd att ligga helt enkelt. Jag är mäkta imponerad! Har väl aldrig varit så sugen på en hund som då heller...

Tack Smilla och matte för att jag fick chansen till den här fotograferingen! Jag kommer aldrig glömma den för den är verkligen unik bland alla fotograferingar jag haft. Är väldigt glad över alla bilder jag fick ut av den också, helt klart några av de bästa bilderna jag tagit någonsin! ♥© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com