Hemsida      Priser      Kontakt     Facebook

Husdjursfotografering | Jakthundarna Athena & Wilda


Publicerat 2010-10-20 Klockan 22:48:28  Foto - hund&katt

Hundar är, som jag har sagt tidigare, bland det roligaste man kan fotografera. Det är även en väldigt stor utmaning. Särskilt om hundarna är lika busiga som Athena och Wilda! Vi höll till på stranden på Bondbacken. Trots att de inte fick sprang Athena rakt ner i vattnet och badade, jag hann knappt få upp kameran innan ;) Så, som ni säkert ser, är hon dyngsur och sandig i pälsen. Busfia! Tack matte Maria för att jag fick chansen att föreviga dina fina vovvar! ♥

© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

Redigering | Lightroom


Publicerat 2010-10-17 Klockan 23:16:04  Foto - redigering

Här nedan ser ni hur det ser ut när jag redigerar. Jag redigerar RAW-filerna i Lightroom, gör alltså grundredigeringen där i, sen öppnar jag upp jpeg-filerna i Photoshop. Anledningen till att jag inte använder Camera RAW (för er som fattar vad jag pratar om nu ;)) är för att jag tills alldeles nyligen hade en mini-PC och skärmen på den var för liten för att jag skulle kunna öppna bilderna i det programmet. Så nu gör jag det i Lightroom av gammal vana helt enkelt.

Här ser ni (som inte förstår vad jag pratar om ;)) också anledningen till att man redigerar. En del undrar ju varför man redigerar bilderna och varför de inte kan få de direkt när man laddat in de i datorn. Ganska stor skillnad på bilderna nedan va? :)

Detta är alltså vad min kväll består av! ♥


Ärligt & härligt | Konversation med nyvaken sambo


Publicerat 2010-10-17 Klockan 00:29:23  Ärligt & härligt

Jag: Vilken storlek ska man ha på bilderna om man ska ha de i en portfolio?
Sambon: Jag vet inte. Man vill ju inte bjuda på för mycket.
Jag: Va? Vad menar du?
Sambon: Man vill ju inte bjuda på för mycket. Räkost alltså...
Jag: Haha, va?

Slutsats: Man ska inte prata med någon som precis vaknat i fåtöljen ;)

Husdjursfotografering | Två av mina hjärtan


Publicerat 2010-10-15 Klockan 19:25:04  Foto - hund&katt

Baccardi (den svarta) och Bianca (som är röd, men svartvit på bilden) är två av mina tre katter. Bioz är ganska svårfotad nu på äldre dagar så tyvärr blir det inte så många fina bilder på henne. Men jag kämpar vidare så även hon ska väl dyka upp här på bloggen någon gång :) Håll tillgodo med dessa underbara katter så länge! ♥
© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

Husdjursfotografering | Underbara Majsan


Publicerat 2010-10-15 Klockan 19:04:11  Foto - hund&katt

Majsan är Thessans lilla kisse, ni vet Thessan som även är mamma till bedårande Linnéa som dyker upp i bloggen ibland? :) Vi var kattvakter åt Majsan här hemma några dagar i somras och då passade jag såklart på att ta lite fina bilder på henne. Det gick riktigt smärtfritt eftersom hennes favoritplats här hos oss var i sängen och där är det helt underbart fönsterljus! Det blev jättetomt här hemma när Thessan hade varit och hämtat henne, men enligt mina kissar var nog ordningen återställd ;)


© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

Naturfotografering | Händelöp


Publicerat 2010-10-15 Klockan 18:12:12  Foto - övriga motiv

© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

Husdjursfotografering | Nova & Yoshi


Publicerat 2010-10-15 Klockan 17:52:16  Foto - hund&katt

Hundar är bland det roligaste man kan fota tycker jag. De blir alltid fina, aldrig några konstiga miner (okej, ibland!) och de är så himla vackra varelser. Nova & Yoshis matte Emmy hade sett bilderna jag tog på Ronja och mailade och frågade om jag kunde fotografera hennes ögonstenar. Så en solig dag i maj blev det av. Tack för förtroendet och för en riktigt härlig stund med dina fina hundar!
© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

Husdjursfotografering | Missebebisar


Publicerat 2010-10-13 Klockan 03:16:51  Foto - hund&katt

I somras fick en kompis till mig kattungar och jag fick äran att föreviga de när de var 5 veckor gamla. Djurälskare som jag är så älskar jag ju såklart sånna här uppdrag. Mer sånt! ♥ Tyvärr var det bara två av de som gick att fånga på bild. Jag är så himla stolt över de här bilderna, tycker själv att de är riktigt bra. Särskilt på den vita! Sen är jag ju svag för bokeh :)
© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

Min kärlek


Publicerat 2010-10-13 Klockan 02:01:00  Jennica

Min sambo och jag träffades i september 2002 (firade med andra ord 8 år i år, jisses!) på min gymnasieskola. Vi hade pratat några dagar på Lunarstorm och ICQ som man ju använde på den tiden och sedan bestämt oss för att träffas. Jag gick sista året och Christopher hade arbetspraktik på gymnasiets medieprogram. Det kändes så himla rätt och faktum är att vi inte har varit ifrån varandra en enda dag sedan den dagen! ♥ 2003 flyttade vi ihop och skaffade vår första katt. Sedan dess har vi hunnit med att skaffa två katter till och att köpa en bostadsrätt. Man kan ju tro att jag har tagit massor av bilder på honom, men faktum är att dessa bilder är de enda jag är riktigt nöjd med och anser att jag kan visa. Vi planerar dock att ha en ny fotografering snart :)


© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com