Hemsida      Priser      Kontakt     Facebook

Husdjursfotografering | Vackra Nissan!


Publicerat 2011-01-27 Klockan 23:54:18  Foto - hund&katt

Idag var jag hos min kära vän Hannah på fika och för att fotografera Elliot i rendräkt, kanindräkt, lussebullebody samt nakenfis ;) Då passade jag på att ta lite bilder på deras två katter också. Här är den ena, vackra skogisen Nissan! ♥© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

100 månader idag ♥


Publicerat 2011-01-27 Klockan 18:25:14  Jennica

Eller 8 år och 4 månder om man så vill, men det låter ju inte riktigt lika roligt och jämnt :)

GRATTIS ÄLSKLING PÅ VÅRAN DAG!! ♥

© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com


Husdjursfotografering | Nadja & Linda


Publicerat 2011-01-26 Klockan 22:17:18  Foto - hund&katt

Kärleken från ett djur är villkorslös och jag älskar att fånga detta på bild! Älskade, älskade djur.. I höstas skulle jag fotografera Linda och hennes dalmatiner Nadja. Nadja var dock inte riktigt med på noterna just denna dag, men jag tycker vi fick en del fina bilder ändå. Älskar färgerna! De här bilderna får mig att längta bort från snön mer än någonsin!


© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.comVill du också boka en fotografering med mig? Priser och övrig info hittar du här.

Ärligt & härligt | Vargjakten 2011


Publicerat 2011-01-23 Klockan 02:25:00  Ärligt & härligt


Som säkert många av er vet så är jag väldigt intresserad av djurrätt.
Det är något jag verkligen brinner för, mer än för fotograferingen faktiskt! Just nu är det vargjakten som tar upp mina tankar nästan varje vaken minut. Jag mår illa av den rent ut sagt. Den är vidrig och inget annat!

Till att börja med vill jag bara klargöra att jag inte är emot den här jakten för att "vargar är söta" eller för att jag är en så kallad "vargkramare". Jag är emot den för att vargen är ett så missförstått (och dessutom fridlyst!) djur och för att jakten inte går till på rätt sätt för fem öre! Att det inte går rätt till kan ni se/läsa t.ex. här, här och här. (Observera att en del artiklar inte bara är fakta, utan även åsikter.)

Förra året när detta började igen för första gången på 45 år blev jag bara ledsen. Men nu är jag riktigt förbannad! Vi har ca 200 vargar i Sverige. Redan efter två dagar var 14 vargar dödade. Det säger väl en hel del om vilken hetsjakt detta är? Man har dessutom, för andra året i rad, dödat ett alfapar. Vad händer nu med valparna? Är det medvetet från jägarnas sida? Det tror jag definitivt att det är. Man har ju till och med uttalat sig om att "vi ger oss inte förren varenda varg är död". Varifrån kommer detta hatet mot vargen? Mig veteligen är, och har vargen aldrig varit, ett hot mot människan. Ingen människa har blivit dödad av en varg på 200 år. En del pratar om att man är rädd för att låta barnen gå till skolbussen själva (naturligtvis uppåt i landet där vargarna håller till) men faktum är ju att vargen är skygg och håller sig mer än gärna borta från människor. Det är större risk att barnen blir påkörda av en buss på vägen.

Det pratas om att vargarna förstör, dödar hundar, att det är inavel och att jakten är för vargarnas skull. Bullshit! Denna artikeln tycker jag säger allt! Den enda anledningen till denna jakt är att jägarna inte tål konkurrensen om älgar och rådjur! Det är fler jakthundar som dött i trafiken, av vildsvin och även av att jägarna själva råkar skjuta ihjäl de. Att de blir dödade av vargar kommer långt ner på listan! Har de ens tänkt på att de inte ens skulle ha sina hundar om det inte vore för vargen?

Faktum är ju att vargen lever i skogen och har således rätt till den, vad ska vi där och göra? Varför ska människan utrota vargen för att vi ska känna oss trygga i skogen? Vad har människan för rätt att avgöra vilka djur som ska få leva och ej? Människan är en del av naturen, inte dess härskare!

Detta snack om inavel är jag också väldigt trött på. Inaveln var orsaken till vargjakten förra året, men vid det här laget har väl alla fattat att så inte är fallet. Skulle de då skjuta (dessutom först skadeskjuta!) första bästa varg de ser? Ingen av de 27 vargar som sköts ihjäl förra året och ingen av de som hittills skjutits i år har varit sjuka pga inavel. Alltså har alla dessa vargar skjutits helt i onödan om inaveln skulle vara orsaken. Självklart behöver de sjuka vargarna bort om stammen ska överleva, men detta är ju uppenbarligen inte rätt sätt. Nu dödas ju de friska som hade kunnat hjälpa stammen att överleva. Fruktansvärt! Att man dessutom skjuter hej vilt, låter vargar plågas i flera dagar efter att de skadeskjutits och innan de avlivas är djurplågeri när den är som värst!

Hela världen går emot Sverige i den här frågan, protestlistor skrivs från alla världens hörn och det är tal om att EU ska dra Sverige till domstol eftersom de inte följt deras regler. Heja världen säger jag! Ett klipp kan ni se här. Artikel här.

Vad kan man då göra för att få stopp på detta till iaf nästa år?
• Jag har skrivit på protestlistor. Det kan du också göra här och här.
• Jag har skänkt pengar till en förening som arbetar för att bevara våra svenska rovdjur (varg, lodjur, björn osv), det kan du också göra här.
• Jag har mailat diverse politiker och berättat vad jag tycker om jakten (viktigt att alla som är emot den gör detta!). Här finns t.ex. ett e-brev i Naturskyddsföreningens regi som man kan skicka till Eu-kommisionär Janez Potočnik.
• Jag är med i flera FB-grupper där man diskuterar, får tips om vem man ska maila, vilka protestlistor man ska skriva på osv. Gå med här och här du med!

Jag hoppas alla tänker till, även ni som inte bryr er om vilket eller som inte vet vad ni tycker. Detta är så fel, så fel!!

Jag försöker läsa allt jag kommer över om vargjakten varje dag för att hänga med så gott det går, men för det gör det mig inte till någon expert, jag har bara skrivit mina egna åsikter och lite fakta som jag snappat upp på vägen!

TACK FÖR ATT NI LÄSTE OCH ALL KÄRLEK TILL ER SOM LIKSOM JAG BRYR ER OM ALLT LEVANDE! ♥

Mina stora kärlekar här i livet ♥


Publicerat 2011-01-22 Klockan 08:47:00  Jennica

Ja för visst kan man ha flera :) Jag har fyra kärlekar i mitt liv ♥ Min tvåbenta kärlek får helt enkelt dela med sig av utrymmet i mitt hjärta till mina fyrbenta kärlekar. Men inte är det trångt inte, jag har plats för fler fyrbenta kärlekar! ;)Bioz ♥
Vår äldsta och allra första kisse. Hon kom till oss i november 2003, endast 9 veckor gammal. Nu har hon hunnit bli 7½ år och är världens gosigaste! Hon är vår lilla ögonsten! Duktig är hon också, hon har nyligen gått ner hela 2,8 kg och är nu lätt som en fjäder! ♥ Fortfarande ett matvrak utan dess like dock, alltid hungrig! Går alltid omkring och pratar och trivs allra bäst i husses knä i fåtöljen.Bianca ♥
Bianca skaffade vi för vi tyckte Bioz behövde en vän (det tyckte dock inte hon haha) och för att vi ville ha fler missar såklart. I november 2005 kom hon till oss, även hon endast 9 veckor gammal. Nu är hon 5½ år och världens sötaste! Hon är rödrandig (vilket ju inte syns på bilden). Hon svarar på tilltal och när man "låtsasnyser", världens roligaste! Hon är väldigt lättskrämd och skygg och tyr sig helst av allt till Bioz, men när det vankas mat blir hon på goshumör även med oss ;) Sötgumman! ♥Baccardi ♥
En envis liten herre som kom till oss i augusti 2009 när han var 15 veckor gammal. Han är således snart 2 år. Vart tar tiden vägen?! Sötast i stan! Mysa när matte har duschat är det bästa han vet, och hinner jag inte, ja då blir det kattskrik ;) Vill alltid vara där vi är och söker hela tiden kontakt med allt och alla. Livrädd för barn dock ;) Är överallt och ingenstans men är såklart världens sötaste iaf! Min bebis ♥Inte lätt att ta bild på alla tre, blir oftast sånna här mitt-i-maten-bilder ;)
 


Christopher ♥
Vi träffades i september 2002 och har aldrig varit ifrån varandra en hel dag sedan dess, vi kan helt enkelt inte! Vi är inte världens mest romantiska par, men det är vi i vått och torrt ♥ Vi har hunnit med en hel del tillsammans. 2003 flyttade vi ihop, 2004 åkte vi på en helt underbar resa till London tillsammans, 2005 köpte vi en lägenhet som vi än idag kämpar med för att göra till vår stil och så har vi ju skaffat tre katter tillsammans förstås ♥ Jag hoppas såklart att i framtiden få köpa hus och gifta mig med honom också :) Fler katter och kanske en hund ska vi ha också såklart :) LOVE ♥

Där har ni en liten presentation av mina närmaste, de jag bor tillsammans med! En liten inblick i mitt liv :)

© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com


Vilka är ni?


Publicerat 2011-01-17 Klockan 23:06:02  Hemsidan & bloggen


Eftersom besöksstatistiken går upp och ner hela tiden vore det väldigt intressant att veta vilka ni är som kikar in här varje (eller nästan varje) dag. Jag har ingen aning, det kanske är nya läsare varje dag och ingen som stannar, who knows :) Men går ni in här regelbundet får ni gärna ge er till känna! ♥

Kramar på er!!

Hösten 2010


Publicerat 2011-01-12 Klockan 02:17:56  Foto - hund&katt

Jag har så himla många bilder att visa er från höstens alla fotograferingar. Idag fixade jag iordning bilden nedan för att Linda behövde den till sitt CV. Så jag tänkte att jag ju kan visa den för er så vet ni vad som komma skall :)

© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com 

Fotobloggare jag följer och inspireras av


Publicerat 2011-01-07 Klockan 11:00:00  Jennica

Jag tänkte jag skulle tipsa om mina favoritfotobloggare/fotografer. Många av de är kända så flera av er vet säkert redan vilka de är. Men jag tänkte att det kanske kunde vara kul att se vilka jag följer och inspireras av.

ALICIA SWEDENBORG - Det finns inte ens ord för hur fantastisk denna tjej är med sin kamera! Hur hon hanterar ljuset är makalöst! Hon ligger på en helt annan nivå än alla andra. Jag är beredd att bestämma datum för mitt bröllop 5 år i förväg bara för att vara säker på att hon är ledig den dagen! Hon ska vara våran bröllopsfotograf!!

EMELIE OHLSSON - Tjejen som fick mig att drömma och kämpa för att nå dit jag är idag. Hennes personlighet och bilder är otroliga! Om man får vara lite knasig så vill jag ha även henne som bröllopsfotograf ;) Hon erbjuder även fotokurser för den som är intresserad.

LISA WIKSTRAND - Jag skulle nog säga att Lisa är lite av en blandning av Alicia och Emelie. Sjukt duktig är hon iaf! Jag älskar särskilt hennes svartvita bröllopsbilder och hennes härliga resebilder!

SARA MARKLUND - En jätteduktig 19-årig tjej från Skellefteå som driver företag som fotograf på heltid. Väldigt imponerande tycker jag med tanke på hennes unga ålder! Jag gillar särskilt hennes parporträtt!

CAROLINE DAHLÉN - Är man hästintresserad och samtidigt gillar att titta på vackra bilder är det ett måste att följa Carolines blogg! Hon är en fotograf med en otrolig känsla för att fotografera hästar. Man blir helt mållös när man ser vissa av hennes hästbilder! Hon fotograferar såklart inte bara hästar, hon är duktig på all sorts fotografering!

Det var några av alla de fotobloggar jag följer just nu! Ta er gärna en titt och låt er inspireras ni också! ♥


Porträttfotografering | Ur arkivet


Publicerat 2011-01-06 Klockan 17:00:00  Foto - porträtt

I april lekte jag och min bästa vän studio hemma hos henne. Vi hade endast en ganska skrynklig bakgrund och en kamera. Det var också dåligt ljus och jag hade ingen blixt. Med andra ord kan man nog säga att dessa bilder är skapade mer i Photoshop än i kameran. Men jag gillar de! Cissi är så grymt vacker! ♥

Vill ni se fler bilder från denna fotograferingen, när de är klara, även om det inte är min stil på bilder nu?

© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

Husdjursfotografering | Okänd söt kisse


Publicerat 2011-01-06 Klockan 11:00:00  Foto - hund&katt

När vi var på Bondbacken och fotade Wille fick vi sällskap av en mycket gosig kisse! Djurvän som jag är var jag ju tvungen att knäppa upp halsbandet för att kolla numret till ägaren för att sedan sms:a numret hem till sambon så han kunde kolla var den bodde. Har nämligen aldrig någonsin sett någon katt där förut. Det är ju villor inte alls långt ifrån, men är man som mig så måste man kontrollera :) Den bodde såklart i närheten :) Den var så himla söt, gosade med Wille hela tiden :)


© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

Många bilder, för lite tid..


Publicerat 2011-01-04 Klockan 22:59:41  Foto - porträtt

Det är lite dåligt med bilder här i bloggen just nu. Jag har egentligen massor av bilder att visa er, men alldeles för lite tid till att plöja igenom de. Vet att det fortfarande är en del av er som väntar på era bilder sen jag körde gratis och jag hoppas ni står ut :) Snart kommer de, jag lovar!

Slänger upp en gammal favorit så länge! Detta par, som även är våra vänner, kommer hit för fotografering och middag på fredag så då blir det förhoppningsvis fler sånna här favoriter :)

© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

Årskrönika | Mitt 2010


Publicerat 2011-01-02 Klockan 11:12:00  Jennica

2010 var ett väldigt händelserikt år och jag måste nog även säga att det var ett av de bästa, om inte det allra bästa, åren i mitt liv! Det var året då jag startade företag, följde min dröm, utvecklades enormt, fotograferade mitt första bröllop osv.

Följ med mig när jag blickar tillbaka på året som gått! Både privat och inom företaget!

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag följde min dröm och mitt hjärta och startade företag som fotograf. Det är jag sjukt stolt över! Jag fotograferade även mitt allra första bröllop och blev intervjuad av en tidning om företaget.

Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade bara ett nyårslöfte vad jag kommer ihåg och det var att jag skulle sluta bli ledsen/ta åt mig av allt som alla andra säger och gör. Det har gått förvånansvärt bra!

Är det något du saknat år 2010 som du vill ha år 2011?
Jag är faktiskt väldigt nöjd med 2010, men jag hoppas att jag kommer jobba mycket mer 2011. Som det är nu jobbar jag gärna varje vaken timma! :)

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
Den 2 november när jag fick min F-skattesedel och bara kunde tuta och köra!

Vad var din största framgång 2010?
FÖRETAGSSTARTEN! Att jag verkligen tog tag i det och inte fegade ur. 

Bästa köpet?
Nya kameran och blixten.

Vad spenderade du mest pengar på?
Fotoprylar.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Katterna gör mig glad varje dag ♥ Fina ord från mina kunder! Mina nära och kära, vänner, sambo och familj.Hur tillbringade du julen?
Hemma hos oss med mina föräldrar, min bror och hans sambo. Mysigt!!


De bästa nya människorna du träffade?
Alla mina fina goa kunder. Världens bästa Hannah! Vad skulle jag göra utan dig? ♥

Ett jobb du minns extra mycket från 2010?
Jag minns de allihop och alla har de varit lika roliga! Dock finns det ju bilder från alla jobben som sticker ut extra mycket. Det är t.ex. bilderna på bröderna Olof & Algot som jag fotade på Bondbacken i augusti. Även bilderna på superduktiga valpen Smilla som jag tog på Gränsö i oktober. Sen älskar jag bilderna på min bästa vän Cissi när hon var gravid samt bilderna jag tog på min kompis Thessans lilla Linnéa när hon var 3 månader. ♥
Något jobb du inte blivit nöjd med under 2010?
Jag försöker att inte vara så självkritisk (även om det är nyttigt att vara det med måtta, annars utvecklas man ju inte!), men det är klart att jag inte alltid blev så nöjd i början av året när jag fotograferade gratis. Självklart händer det fortfarande att jag inte blir det, men huvudsaken är ju faktiskt att kunden blir nöjd!

Beskriv ditt 2010 med endast ett ord?
FOTOGRAFERING!

2010 har som sagt varit ett helt fantastiskt år som alltid kommer betyda väldigt mycket för mig. Nu blickar jag framåt och ser fram emot ett ännu bättre 2011!

Hoppas ni följer med mig även i år! ♥

© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

Nyårsafton 2010


Publicerat 2011-01-01 Klockan 02:36:45  Vardagsbetraktelser

Nytt år! Jag ser väldigt ljust på det här året! Jag tror det kommer bli kanon! :)

Kvällen spenderade vi som sagt med Hannah, Robert och Elliot. De kom vid halv 5, då blev det välkomstdrink. Vid 6-tiden åt vi förrätt (toast). Middagen blev inte förrän halv 9, men det gick bra det med :) Då åt vi potatisgrätäng och baconlindade kycklingfiléer fyllda med fetaost och kryddor. Till efterrätt hade Hannah (efterrättsexperten) gjort en kolapaj som vi åt med kesella och bär. Den åt vi inte förrän efter att vi hade skålat för det nya året. Brukar bli så där på nyår, man orkar ju inte äta hur mkt som helst ;) Tack underbara ni för en mycket bra nyårsafton!! Ni är ju bara för bäst! ♥


© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com