Hemsida      Priser      Kontakt     Facebook

Då och nu | Hundfoto


Publicerat 2012-04-30 Klockan 22:26:27  

Hundar kan vara ganska svåra att fota (om de inte är väldigt väluppfostrade) men de gör sig samtidigt väldigt bra på bild. Sen älskar jag ju djur över allt annat så att då och då få fotografera någons husdjur gör mig glad i själen ♥

2010 var mitt "övningsår" och jag hade ingen aning om ljus eller nånting vilket syns väldigt tydligt på bilden nedan. Hunden är alltså fotad i direkt solljus, kopplet hade inte varit så svårt att redigera bort och posen i övrigt är inte så snygg. Rätta till örat, någon? ;) Bilden bredvid är tagen i år och denna söta lilla valp är bara 13 veckor på bilden, duktig eller vad? Ljuset är perfekt, bakgrunden är ren och posen är gudomligt söt ♥

© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

Älsklingen 3 år ♥


Publicerat 2012-04-29 Klockan 05:59:42  Jennica

Idag blir mitt minsta lilla energiknippe 3 år gammal ♥ Jag är precis som en mamma som sörjer att barnen inte längre är bebisar.... vart har min lilla kattunge tagit vägen?! Nog för att han är som en kattunge ändå ;) Sista bilden är Baccardi i ett nötskal!

Även företaget firar lite idag. Det är nämligen exakt 1½ år sedan det startades! :)


© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com


Då och nu | Nyföddfoto


Publicerat 2012-04-22 Klockan 02:40:15  

Nyföddfotografering är ju, som ni vet vid det här laget, något som jag brinner lite extra för. Det är nog också den enda kategorin som jag inte riktigt insett att jag faktiskt utvecklats inom. Det har känts som att jag stått och stampat på samma ställe. Men så är det faktiskt inte har jag förstått nu. Jag valde att jämföra en bild från min första nyföddfotografering (som jag uppenbarligen var nöjd med) med en bild från en nyföddfotografering jag hade i februari i år. Det går framåt :) Jag är så spänd och nyfiken på hur mina nyföddbilder kommer se ut om ytterligare ett år ♥


© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

Varför är det så provocerande att bry sig om djur?


Publicerat 2012-04-19 Klockan 15:55:16  Ärligt & härligt

Detta har ingenting som helst med fotografering att göra, men ni som följt mig länge vet att djurrätt är ett ämne som jag tar upp lite då och då. Jag brinner verkligen för det och det finns inget som gör mig så urbota vansinnig som just det. Eller ja, bristen på det. Djurs rättigheter alltså.

Jag hamnar ganska ofta i kraftiga diskussioner kring djurrätt för att jag helt enkelt inte kan vara tyst. Jag är typ världens blygaste människa och djurrätt är väl i princip det enda som kan få mig att ryta ifrån. Jag är på djurens sida, så är det bara!

Igår var det en amerikansk fotograf som la upp bilder på en liten kille som höll i små ankungar och det såg ut som att han höll de ganska hårt. Mina första tankar var "åh nej, en till fotograf som använder små djurbebisar som rekvisita" och "jag hoppas han var försiktig med de", men jag skrev ingenting under bilderna för jag kunde ganska snabbt läsa mig till att det var fotografens son och inte alls någon fotografering utan bara ett besök på en väns farm. Min tanke då blev istället "såklart hon inte lät sin son vara hårdhänt med dem". Men när jag sedan loggade in igen hade det tagit hus i helvetet på hennes sida (det blir så när man har 7000 gillare ;)). Någon hade skrivit det jag tänkte först och hon gick i försvar mot sin son och sig själv. Jag tyckte väldigt synd om henne såklart eftersom det inte var så som personen skrev och som jag tänkte, men det som fick mig att bli ledsen var kommentarerna som sedan följde om oss djurvänner. Kommentarer som "Jag är så trött på alla dessa duktiga djurvänner som tror de är bättre än alla andra bara för att de bryr sig om en ankunge" eller "Människor har en tendens att försöka förmänskliga djur och ge de känslor" - what? Sen när har djur INTE känslor undrar jag då?

Men den kommentaren som gjorde mig allra mest ledsen var denna, och den är ganska vanlig - "Om folk hjälpte barn lika mycket som de hjälper djur skulle vår värld vara en bättre plats!" Det är det här jag inte förstår. Varför är det alltid svart eller vitt för folk? Vad är det som säger att vi som står upp för djuren inte bryr oss om barn? Och sen NÄR bryr sig folk i allmänhet mer om djuren än om barnen eller människor överhuvudtaget? Hur tragiskt det än är så är det inte många som är på djurens sida (märktes tydligt igår!) så att säga att världen skulle bli bättre om vi istället bryr oss om barnen är bullshit för då skulle ju INGEN bry sig om djuren... hur skulle vår värld se ut då?

Så min fråga är alltså, varför är det så provocerande att bry sig om djur? Folk blir nästan förbannade på en ibland för att man är djurvän. Är det inte en bra egenskap, att bry sig om andra? Jag har alltid sett djurvänner som osjälviska och goda människor eftersom de bryr sig även om individer som inte tillhör den egna arten. Men folk i allmänhet verkar tycka att djurrätt är slöseri med tid och pengar. Tid och pengar som istället kan läggas på människans rättigheter.

Jag kommer aldrig någonsin förstå mig på detta och jag kommer fortsätta kämpa för att ändra människors syn på djur. För det är där jag tror man måste börja för att få en förändring!

© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

Vad vill ni se/läsa mer om här på bloggen?


Publicerat 2012-04-17 Klockan 02:39:55  Hemsidan & bloggen

Bloggtorka eller vad... ni får gärna berätta vad ni skulle vilja se/läsa om här inne?! Jag har ingen aning om vad jag ska uppdatera om när jag inte har några nya bilder att dela med mig av..

Ungefär så här trött är jag på att jag är så dålig på att hålla bloggen vid liv ;) Älskade Baloo ♥

© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.comNya företagsporträtt på moi


Publicerat 2012-04-08 Klockan 01:43:03  Jennica

Det där med att själv stå framför kameran alltså.. nääe, jag gillar det inte alls. Men häromdagen fick min sambo uppdraget att ta några nya företagsporträtt på mig. Jag mådde illa när jag kollade igenom bilderna, haha, men dessa blev ändå helt okej (även om mitt hår ser helt fettigt ut????). Jag ska stå bakom kameran, det är då en sak som är säker. Tips på frisyr och hårfärg mottages gärna!!!

Foto: Christopher Johansson

Viktigt vetande för katt- och hundägare i påsktider!


Publicerat 2012-04-03 Klockan 04:07:59  Jennica

Påskliljor (och liljor i övrigt) är väldigt giftigt för särskilt katter! Har du katt så strunta i de där blommorna, inget är värt din katts hälsa eller liv! Brukar inte din katt tugga på blommor? Pollen från liljor är lika farligt och det kan de få i sig genom att slicka på tassarna. Med andra ord - ta inga risker!


Rekvisita säljes!


Publicerat 2012-04-02 Klockan 01:19:57  Jennica

Jag har rensat lite bland min rekvisita nu när jag behöver få ihop pengar till ett nytt kamerahus (innan den utgår!). Är ni intresserade av något nedan? Maila isf till kontakt@jenfotografi.com :)

© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com