Hemsida      Priser      Kontakt     Facebook

Ett års skillnad


Publicerat 2012-08-28 Klockan 01:37:00  Foto - tips&trix

Tyvärr har veckans två nyföddfotograferingar ställts in så jag har inte möjlighet att ta bts-bilder på ett tag. Tänkte därför göra ett pepp-inlägg istället. Jag vet att det är många där ute som verkligen kämpar med de nyfödda och att posa dem. Det är inte lätt, tro mig! Nyföddfotografering är bland det svåraste man kan göra om man vill ha den här pose-stilen på bilderna. Tålamod är det som gäller och att boka in flera timmar. Det räcker inte med en timma, det är väldigt viktigt att få föräldrarna som bokar att förstå det också. Jag anser nog att kommunikation med föräldrarna innan fotograferingen är den viktigaste ingrediensen i nyföddfotografering. Många tänker inte på att det inte bara är att anlända med bebisen, posa bebisen, knäppa några bilder och så är det klart på en timme som en vanlig fotografering. Mina nyföddfotograferingar har tagit mellan 2½ timmar och 5½ timmar. Det är så värt tiden! Både jag och föräldrarna brukar säga att det inte alls kändes som det hade gått så lång tid. Det är ju även en rolig upplevelse! Jag vill även understryka att tiden inte har något med erfarenhet att göra, utan det är ju bebisen som styr helt. Det kommer ta lika lång tid även när du har hållt på i 10 år :)

 

Utvecklas med tiden gör man dock på andra sätt. I början (och även nu till och från) kände jag att jag aldrig skulle komma någon vart med de nyfödda just för att det är så himla svårt. Jag kan än idag känna att jag sitter fast och att det inte händer något. Men jag satte ihop ett litet kollage. Bilderna är två och två och de som sitter bredvid varandra är samma pose (utom de i korgarna där jag inte hade nån koll alls 2011 haha). Man ser att jag har försökt, men så kollar man på bilderna till höger. Vilken skillnad! Det är viktigt att då och då gå tillbaka och titta på sina gamla bilder. Det är ju först då man ser hur man har utvecklats och hur man kan fortsätta att utvecklas. Jag har lång väg kvar innan mina nyföddbilder är helt perfekta, men genom att kolla på de 1 år gamla bilderna så får jag hopp och ännu mer drivkraft att lära mig mer och gå framåt. Om ytterligare ett år ska jag jämföra dessa bilder med nya bilder med samma pose och förhoppningsvis har jag då tagit ännu ett steg framåt! Jag hoppas ni blir inspirerade av bilderna nedan och känner att ni också kan, för det kan ni! Var dock alltid noga med säkerheten! På flera av dessa bilder är mammans hand/finger bortredigerade. Små bebisar kan inte alltid vara i en position utan hjälp. Olyckor är det sista man vill vara med om när man fotar de små!

© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

 

Nyföddfotograf - nyfödd - nyföddfotografering - fotograf - babyfotograf - barnfotograf - Västervik - Vimmerby - Kalmar län


Nyföddinlägg?


Publicerat 2012-08-27 Klockan 02:41:00  Foto - nyfödd

Vet ju att det är flera av er som har efterfrågat mer tips och så om nyföddfotografering. Nu är ju inte jag någon expert, skulle nog vilja påstå att några sådana inte finns i Sverige då konceptet är så pass nytt. Men jag har nu haft en hel del nyföddfotograferingar och börjar märka vad som funkar och ej, att efterbehandlingen är väldigt viktig och så vidare. Så, jag har börjat på ett inlägg där jag har tänkt ta upp lite saker utan att avslöja mina innersta hemligheter ;) Jag har ju själv fått lista ut saker och ting. Men något som är väldigt viktigt är ju säkerheten så den tänkte jag skriva lite om bland annat. På tisdag har jag en nyföddfotografering och jag har även fler på gång så jag tänkte försöka ta lite behind the scenes-bilder och även lite bilder på "säkerheten" så ska jag färdigställa inlägget till er sedan.

Hoppas det är uppskattat! Här nedan är en bild som jag inte visat på Winston 10 dagar.

Bröllopsfotograf Västervik | Elin & Tobias 7/7-12


Publicerat 2012-08-20 Klockan 10:23:00  Foto - bröllop

Den 7 juli hade jag två brudpar. Det var faktiskt första gången jag hade fler än ett par på samma dag, men jag hoppas att det inte var sista gången. Det blev en dag fylld med kärlek från alla håll och kanter :) Första paret jag träffade var fina Elin och Tobias. Jag älskar allt rosa! Elin hade en helt underbart vacker bukett!
Tusen tack för att ni valde att ha med mig på en del av er dag ♥ Massa lyckönskningar till er!
© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com
 
Bröllopsfotograf - bröllop - brudpar - bröllopsporträtt - fotograf - Västervik - Vimmerby - Kalmar län
 

Nyföddfotograf Västervik | Agnes 9 dagar


Publicerat 2012-08-19 Klockan 12:59:00  Foto - nyfödd

Sötaste lilla Agnes var endast 9 dagar gammal när jag träffade henne för några veckor sedan. Jag har tidigare fotograferat hennes storasyster och hon var verkligen en liten kopia :) Det är så roligt när kunderna kommer tillbaka och särskilt med nya familjemedlemmar ♥ Att fotografera nyfödda är mitt kall när det gäller fotograferingen, jag känner det. Det är det här jag ska göra! Nästa år kommer jag satsa ännu mer på detta, bara vänta och se. 2013 kommer bli mitt nyföddår :)
© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com
 
Nyföddfotograf - nyfödd - nyföddfotografering - nyfödd - baby - bebis - Västervik - Vimmerby - Kalmar län
 

Bröllopsfotograf Västervik | Ulrika & Marcus 16/6-12


Publicerat 2012-08-17 Klockan 22:49:00  Foto - bröllop

Den 16 juni i år var en regnig dag, åtminstone på förmiddagen. Under hela förberedelserna stod regnet som spön i backen och alla höll vi andan inför porträttfotograferingen. Regnet lugnade ner sig och vi kunde ta några av porträtten ute men halva tiden fick vi hålla oss inne på Gränsö slott. När det sedan var dags för vigsel i Västrum kyrka sprack det upp och resten av eftermiddagen var helt underbar. Vilken lycka att båtfärden kunde bli av! Jag var med från och med förberedelserna och stannade till dem skulle gå in och sätta sig till bords. Tack Ulrika och Marcus för att jag fick vara med på er dag och för att ni valde att komma till vackra Västervik för att gifta er, jag önskar er alla lycka och kärlek i framtiden!
© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com
 
Bröllopsfotograf - bröllop - fotograf - vigsel - Västrum kyrka - Gränsö slott - Västervik - Vimmerby - Kalmar län