Hemsida      Priser      Kontakt     Facebook

Favoriter från 2011 | Studenter


Publicerat 2012-01-09 Klockan 15:13:00  Foto - porträtt

Jag kommer ihåg min studentdag (9 år sen i år!) som om det var igår. Skräckblandad glädje! Jag vantrivdes verkligen på gymnasiet men samtidigt var det ju en trygghet att alltid ha någonstans att gå på morgonen. Studentdagen var hur som helst helt fantastisk och alla som hoppar av skolan missar verkligen en väldigt speciell dag ♥ 2011 blev det inte många studentfotograferingar, jag var lite dålig på att marknadsföra mig på den fronten, jag hoppas på fler i år. Det är verkligen speciellt att få föreviga en student eftersom det är en viktig milstolpe i ens liv!
© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

Favoriter från 2011 | Husdjur


Publicerat 2012-01-08 Klockan 11:52:00  Foto - hund&katt

Djur... min passion. Min kärlek. Min glädje. Jag älskar allt som har med djur att göra och jag älskar när mina kunder vill föreviga sina fyrbenta vänner! Det värmer mitt hjärta varje gång. Tyvärr är det inte så många som går till fotografen med sina husdjur. Jag skulle definitivt kosta på mig det om jag själv inte fotade. De kommer ju inte leva för alltid och vad är ett bättre sätt att minnas de än med ett vackert porträtt? Här är några av alla underbara djur jag har haft äran att föreviga under 2011 ♥


© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

Favoriter från 2011 | Parporträtt


Publicerat 2012-01-04 Klockan 10:00:00  Foto - porträtt

Något jag har saknat lite under 2011 är att fota par. Jag har en massa idéer i bakhuvudet som jag hoppas jag får användning av i år :) Tror bestämt jag ska fixa ett fint Alla hjärtans dag-erbjudande för alla er par där ute :) Fler borde gå till fotografen (även jag!) "bara för att" och inte bara vid speciella händelser!! Här är iaf mina parfavoriter från 2011 ♥
© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

Vem är hon, den där Jennica?


Publicerat 2012-01-03 Klockan 12:11:00  Jennica

Jag kom på att jag nog aldrig har berättat om mig själv? Antar att jag har en del nya läsare som inte läste den gamla bloggen, och ni kan ju inte veta vem som döljer sig bakom bloggen och företaget :) Jag skriver ju inte så mycket om min vardag heller då jag vill att det här ska vara en renodlad foto/företags-blogg. Lite tråkigt kanske, önskar att jag kunde smyga in lite vardag ibland, men faktum är att jag är sjukt dålig på att fotografera i vardagen. Min kamera vilar väldigt mycket mellan fotograferingarna. Dumt att trötta ut honom i onödan ju! ;)

Foto: Kim Pettersson Forss

Vem är jag då? 28 år i år, born & raised in Västervik, kattälskare (skaplig underdrift, älska är inte ett tillräckligt starkt ord!), djurvän långt in i benmärgen och ut i fingerspetsarna, sambo med Christopher, matte till alla mina fina B'n, fortfarande svag för Backstreet Boys (jag lovar, när de är på TV blir jag den där fåniga knäsvaga 13-åringen med brett leende upp till öronen igen), inredningsintresserad, kan inte sova om inte minst en katt ligger i sängen, godisberoende, lider av den kroniska sjukdomen RLS men har dumt nog aldrig sökt för det så har ingen diagnos, är en kortis och blir ibland tagen för att vara ett barn (sjukt roligt.. eller inte!), det som ligger mig varmast om hjärtat är djurens rätt i samhället, beroende av nyföddrekvisita, drömmer om att någon gång i framtiden öppna ett katthem på landet, har hellre en riktigt bra vän än flera halvbra vänner, är nästan alltid sjuk på min födelsedag och/eller på julafton, anser att katter ska vara inomhus och inte lösspringande, människor jag beundrar är människor som kämpar för djuren, min favoritstad är London, drömmer om en egen modern studio, innan jag började fotografera var IKEA mitt andra hem, tror på djurs kraft att hela människor.

Foto: Kim Pettersson Forss

Företaget startade jag, som de flesta vet, i oktober 2010. Började drömma om detta ett år tidigare och jag är så himla tacksam för att det gick på bara ett år och att jag är där jag är nu. Jag har ju såklart lång väg kvar, vill ju precis som alla andra fotografer bli framgångsrik och kunna leva gott på det här. Jag är säker på att den tiden kommer nån gång i framtiden, jag är inte orolig :) Så länge njuter jag av nuet och av att fortsätta utvecklas. Är så tacksam för den kundkrets jag har ♥

Namnet Jen Fotografi kom när jag skaffade min hemsida. Jag funderade över vad jag skulle ha för adress (alltså var det inte ett företagsnamn i sig som jag var ute efter just då) och så fick det bli www.jenfotografi.com. Jen kommer ju såklart från mitt namn Jennica och fotografi ifrån ja, fotografin ;) Detta var ju för två år sedan när jag inte kunde kalla mig för fotograf och därför blev det det namnet. Ett namn jag för övrigt är väldigt nöjd med!


Vill ni veta något mer så fråga gärna! :) Jag ska försöka bättra mig med det "personliga och vardagliga" i bloggen!

Favoriter från 2011 | Bröllop


Publicerat 2012-01-02 Klockan 14:15:00  Foto - bröllop

Jag tänkte visa mina favoritbilder från 2011. Delar upp det i kategorier för annars skulle det bli alldeles för svårt att välja. Tillräckligt svårt ändå som ni kommer märka på mängden bilder :) Tänkte börja med bröllopsbilderna eftersom alla de bilderna är visade innan. Här kommer de utan inbördes ordning :)© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com

Bröllopsfotograf - fotograf - brudpar - bröllop - Västervik - Vimmerby

Årskrönika | 2011


Publicerat 2012-01-01 Klockan 14:30:00  Jennica

Tänkte göra samma årskrönika som jag gjorde förra året. En liten tillbakablick på året som gått både privat och inom företaget. Häng med! :)

Gjorde du något under 2011 som du aldrig gjort förut?
Jag fick en av mina bröllopsbilder (den nedan i färg) publicerad på framsidan av Västerviks-Posten. Privat sett så tog vi hand om en vuxen katt som skulle avlivas, Baloo. Vi har alltid bara skaffat kattungar förut (som visserligen också skulle avlivas, alla utom Bianca). Vilken känsla att få göra detta för honom! ♥ Han visar verkligen tacksamhet varje dag och han har blivit en helt underbar liten (stor!) nallebjörn sen han kom till oss. Älskade, älskade Baloo! ♥Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade nog inga nyårslöften förra året för jag kommer inte ihåg några. Hade jag något höll jag det med andra ord inte ;)

Är det något du saknat år 2011 som du vill ha år 2012?
Jag vill ha fler nyfödd-, gravid- och bröllopsfotograferingar! Det är det jag vill satsa mest på 2012. Sen skulle det ju inte skada om jag i år får vara frisk på min födelsedag och på julafton...

Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
3-5 maj var väldigt kaotiska dagar då vår lilla kisse Bianca fick sin hjärtsjukdom (eller diagnosen, sjukdomen hade hon nog haft ett tag). En resa på 15 mil dit och 15 mil hem mitt i natten i snöstorm (japp, i maj!), två nätter inlagd på djursjukhuset och sen kom hon hem och fick börja med sin medicin. Nu har det blivit vardag och medicinen har tack och lov gjort henne bättre... men de där dagarna, de kommer jag aldrig glömma!

Vad var din största framgång 2011?
Att jag började med nyföddfotografering. Helt klart. Det är något jag verkligen vill satsa på och jag vill sticka ut med mina foton med hjälp av en massa rekvisita osv. 2012 är året för det tror jag! 


Bästa köpet?

All nyföddrekvisita. Särskilt de lite mer speciella som sticker ut från mängden.

Vad spenderade du mest pengar på?
Utan att tänka efter... nyföddrekvisita! ;)

Gjorde någonting dig riktigt glad? 
Precis som förra året och de senaste 8 åren så gör katterna mig glad varje dag ♥ Mina nära och kära, vänner, sambo och familj. Att min kundkrets utökats mycket detta året! Mycket gör mig glad :)


Hur tillbringade du julen?
I soffan under täcket med feber och förkylning... very nice! ;) Sen vid halv 11-tiden på kvällen kom mina föräldrar, min lillebror och hans sambo förbi en stund och gav julklappar så lite julkänsla fick vi iaf :) Till middag åt vi tacos, juligt och bra haha.

De bästa nya människorna du träffade?
Alla nya kunder som tillkommit. Busfrö-Stina, Jenny's Vintage-Jenny, Herberts Guld-Ulrica och alla andra jag träffat genom företaget. Men framförallt de som verkligen är nya människor, mina nyfödingar :)

Ett jobb du minns extra mycket från 2011?
Bröllopet jag fotade den 3 september kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat. Dels för att jag blev så fruktansvärt nöjd med de bilderna, men även för att de inkluderade sin fina vovve i bröllopsbilderna.


Något jobb du inte blivit nöjd med under 2011?
Man ska alltid vara nöjd med det man gör så länge man gör sitt bästa och det har jag gjort. Sen vill ju jag som alla andra såklart fortsätta att utvecklas, man kan alltid bli bättre och man kan aldrig bli fullärd som fotograf.

Beskriv ditt 2011 med endast ett ord?
Företaget: Nyföddfotografering!
Privat: Katter!

Jag vill tacka alla bloggläsare och kunder för ett fantastiskt år! Jag hoppas ni hänger med mig även nu under 2012! ♥

© Fotograf Jennica Pettersson Forss | www.jenfotografi.com